Hej! Rebecca bloggar!

Då var det helg igen, efter en mycket händelserik vecka...

Förra helgen var Jonna o Sparv i stockholm på Audition för Talang 2018 som sänds i TV4 i vår. Det var en stressig, kul, spännande och rolig helg. Att delta på inspelningar för tv,reklam eller foto är egentligen inget nytt för oss. Men det som skilde sig markant var att det var vi som tog oss till TV studion och inte film folket som kom till vår miljö. Nu är vi en stor erfarenhet rikare, och mäkta stolta över Jonna o Sparv som vågade sig på detta äventyr.

Måndag morgon, hade vi glädjen att få möta fem härliga Veckoelever som förväntasfullt såg fram emot sina lektioner. Måndag innehöll också en fotosession för en Möbeldesigner från Stockholm. Som önskade hästar i bakgrunden för sin produktkatalog med hästinspirerade möbler. Bilderna togs i stenbrottet. Det var Sparv och Bubblan som fick ställa upp som ”Vildhästar”. Tur att de valde de hungrigaste ponierna, eftersom vi skulle släppa dem lösa i stenbrottet.

Under veckan har också Christofers nya lilla stjärnskott, Råbäcks Flurie, besiktigast inne på Husaby hästklinik. Allt gick galant och Christofer beslutade sig för att full följa köpet. Jätte skoj! Flurie är en SWB e.Skovens Rafael, Ue. Florestan 1.

I tisdags hade vi BYS (Biologiska Yrkes skolan, Blivande Hästföretagare) med Åse Ericsson i täten för ett studiebesök här hos oss. Det var väldigt kul att träffa alla studenterna och svara på deras intresserade frågor. Besöket avslutades med att Bubblan o Sparv fick visa sina färdigheter tillsammans med mig och Jonna.

nu ska vi ta helg!
Hoppas att Du får en kanon mysig helg med dina nära och kära.

*****/ R

Läs hela inlägget »

Therese bloggar:

Veckans blogginlägg tänker jag tillägna Heljet, vår shetlandsponny med det konstiga namnet. Han är faktiskt den som bott längst hos mig av hästarna hemma i hagen. Han var bara tre år när jag fick köpa honom som nykastrerad av en god vän. Nu är han 18 år, så det är allt ett tag som vi har kännt varandra, han och jag.

Det var också tillsammans med Heljet som jag började träna nh där någon gång i tidernas begynnelse. Jag kommer så väl ihåg första lektionen för Rebecca. Jag kände mig superobekväm, jag var ju inte alls van att använda mitt kroppsspråk överhuvudtaget ihop med mina hästar. Och Heljets förvånade min - jag glömmer den aldrig! Det var verkligen första gången i vår relation som jag på allvar försökte att kommunicera med honom. Inte det att jag aldrig gjort någonting med honom tidigare, det var nog mer att jag aldrig riktigt gjort saker tillsammans med honom. Jag var helt enkelt ovan vid att faktiskt kommunicera med mina hästar på riktigt, utan jag hade väl gått med honom och flyttat runt honom ungefär som jag gått med eller flyttat skottkärran i stallet. Hursomhelst, han var nog överraskad över att jag faktiskt såg och lyssnade på honom och jag upptäckte en helt ny värld.

Som ni säkert anar har vi en helt annan relation idag. Det är så mysigt, jag upptäckte bara för ett par veckor sedan att varje gång jag går fram till honom i hagen för att umgås lite så gnäggar han. Han kommer ytterst sällan fram själv, men varje gång jag kommer fram till honom så möts jag av ett väldigt lågt, mjukt gnägg.

Läs hela inlägget »

Frida bloggar:

Hej hej!

Denna veckan har det varit fullt ös för mig. Så söndagen får bli en mysdag med man och barn , ja å hästarna förståss.

Kom ju hem från ett varmt spanien i måndagskväll.
På tisdag var det ju återigen träning med hela härliga gänget på HorseVision. Kvällens lektion handlade om ridning och där är ju vi nybörjare, eller iaf Echo. Men han var så duktig och fick göra massor av nya övningar.

Onsdag var vi med på WE för Åsa. Så roligt men svårt. Det gav helt klart mersmak och det kommer vi helt klart fortsätta att prova på. Kanske blir det våran gren jämte frihetsdressyren ;).

Resten av veckan har det varit fullt av både nya och gamla elever. Jag får alltid så trevligt mottagande när jag kommer ur till er eller när vi träffas på HorseVision.
Avslutade veckan med lördagsträning ihop med Jenny.

Idag håller jag alla tummar och tår för Jonna och Sparv. Stort LYCKA TILL på talang!

Ha det toppen tills vi ses // Frida

Läs hela inlägget »

Stinelo bloggar:

Idag fick Yme gå på skogspromenad - alltså ibland undrar jag om det kanske är så att han rent genetiskt sett bara kan gå på platt underlag haha... inte så att han inte tar sig fram, för det gör han - styr man så går han, eller kanske snarare forsar fram genom skogen hihi... planen var att han kanske själv skulle klura lite på hur han sätter sina hovar, men inte då! -Han är ju på äventyr! Över stock o sten, genom gropar uppför stenbumlingar och nedför kanter allt med samma raska kliv haha...
Så det är fortfarande ovisst om detta var sunt eller om vi bara hade tur som överlevde! Haha men men roligt var det!

Lukas svans hittade oxå en ståltråd i skogen, det var ju inte bra- men bra att han sakletade fram den så vi kunde ta med hem o slänga!

Gullan fick förresten också vara med på WE träningen för Åsa i veckan- Jätteroligt!!! Men supersvårt detta att kunna titta på ett hinder- fortsätta rida - ha en plan- ta sig igenom hela hindret och forfarande rida med någorlunda plan ut från hindret... vi var inga naturbegåvningar hihi men vi ska träna!!!

Ha en superfin helg alla! Jag håller tummarna för Jonna och Sparv ✨
Kramar

Läs hela inlägget »

Hej!! Rebecca bloggar.

Nu börjar det märkas att alla ponnys är igångsatta igen efter sommarpausen. Det är så kul att träna med dem, och små små framsteg sker varje vecka.

Denna vecka har vi också Åsa Cidh och hennes man, Klas, här som veckoelever. Så då passar vi på att få lite undervisning i WorkingEquitation på kvällarna. Åsa rider WE i svår klass med två av sina hästar. Och det är väldigt kul att ta sig igenom alla teknikhinder som slalom, bro, plocka upp saker, ringa i en klocka och mycket mer med någorlunda precision från hästryggen. Extra roligt är att både Jonna och Pontus också är med och deltar i träningen.

Nu är förberedelserna inför helgens TV inspelning igång. Till helgen reser jag, Jonna, Pontus och Sparven till Stockholm. Då Jonna och Sparv hat blivit utvalda att göra audition inför Talang 2018. Det ska bli skoj!!!

Kram kram!
*****/ R

Läs hela inlägget »

Therese bloggar:

Jag har de senaste månaderna försökt hitta en ny infallsvinkel på varför min älskade Billy ganska ofta har så nära till stress och hur vi ska försöka komma vidare. Bland mycket annat har jag ganska ingående skärskådat hur hans livssituation egentligen ser ut här hos mig och vilka förbättringar jag skulle kunna göra för honom.

Så efter några inledande mindre justeringar av hästhållningen här hemma så har det faktiskt hänt en del. Det roligaste av allt är nog att Billy, Heljet och Ice blivit dom bästaste kompisar. Dom betar ihop, vilar ihop, äter sly ihop, ja, har det mysigt tillsammans helt enkelt. Med tanke på att Billy tidigare knappt brytt sig om någon av de andra hästarna här hemma över huvudtaget, känns det så härligt att han knutit an till sina kompisar. Även om han ännu visar det på sitt alldeles egna lilla vis.

Läs hela inlägget »

Stinelo bloggar:

Oh idag e det toleransträning!!! Jag tror att mina ponnysar har längtat efter det hihi!
Just nu e det så himla fint höstväder - en och annan dag med regn- men långt ifrån alla! Mysigast denna veckan var nog att två bruna ponnys fick följa med ut på svampletar promenad i skogen=) men dom är så roliga, när dom skulle stå bredvid varandra för att ta ett kort så var som bara tvungna att se ut som om dom inte kände varandra, haha dom har ju bara gått i samma hage i humm... nio år kanske ;)
Bra för benen och huvudet är det också att gå ut i skogen utanför stigarna, hihi både för mig och ponnyn ;)

Nu får jag nog gå o hjälpa till med banbyggandet! Hoppas vi ses snart! Kramar

Läs hela inlägget »

Vilken kul vecka! - Rebecca bloggar.

Hej! Denna vecka har Christofer och jag vart och tittat på en häst. Den var JÄTTE fin!
Men jag försökte ändå vara lite eftertänksam.. så jag sa till Chrille, -Den är kanon fin, men visst är det en bra ide att se på fler först, tänka lite.
Chrille svarar - absolut, det är en jätte bra ide, vi ska tänka lite. NU har jag tänkt klart!

Haha vad rolig han är ibland. Så nu väntar vi bara på besiktningen. Vi berättar mer när den är klar.

Hoppas du får en kanon mysig helg!
Om du har vägarna här åt, passa på att besöka oss. Då vi har vår stora Äventyrspark uppe denna helgen. Det ska bli skoj! Hela familjen kommer att finnas i stallet hela helgen, och vi ska passa på att prova banan med alla våra ponnys.

Kram kram/ R

Läs hela inlägget »

Ofta när jag resonerar kring min egen eller mina elevers träning delar jag verkligen upp frihetsdressyr i två delar, rakt av, i frihet och dressyr. Frihet innebär för mig att jag vill träna min häst utan att hålla fast honom, med träns, kapson eller grimma. Och dressyren är ju själva gymnastiseringen av hästen, rörlighetsträning och ibland till viss del även styrketräning.

När jag sen stöter på något problem i träningen kan jag utifrån den här uppdelningen analysera vad som händer. Att jag kanske inte får till så mycket tvärning i en sidvärtsrörelse som jag skulle önska hör såklart till dressyrbiten. Då funderar jag vidare på om hästen verkligen förstår vad jag vill att den gör, om det finns några fysiska hinder som t ex oliksidighet osv. Bekymmer med själva frihetsdelen, t ex att hästen inte följer, är alltid viktigare för mig att försöka lösa. Att jag kan träna med hästen utan grimskaft eller tygel är ju själva förutsättningen för frihetsdressyren.

Läs hela inlägget »

Frida bloggar:

Hej hej!

Oj oj vad en vecka går fort. En vecka med sorg, frustration, glädje och mycket skratt.

Så tråkigt att fina Chessman nu får springa på de evigt gröna ängarna. ❤
Tänker på er Staffan och Agneta.

Har upptäckt att efter tisdagsträningarna, så har Echo ingen lust att gå på transporten igen. Hemma går han snäll på men inte när vi ska hem igen. Man blir lite smått galen på en ponny som bara står där med huvudet i transporten och nosar.
Så då är det bara att ta tag i det. Vilket betyder att vi får lasta och åka en sväng varje dag. Vi har åkt till grannen, lastat ut, ridit i skogen, lastat och åkt hem igen. Så nu känns problemet löst.

Vi har även passat på att påsträna med en lite större påse nu när det är dax för höstsådd. Man får passa på när det finns storsäck att tillgå ;)

Nu skall jag njuta tillsammans med familjen en vecka i solen.

Ha det toppen tills i ses // Frida

Läs hela inlägget »