Oj vilken vecka vi haft...Rebecca bloggar.

Jo denna vecka har känts ungefär som att åka bergodalbana med höga toppar men också djupa dalar.

Först en dal...den ena eleven som är påväg till oss. Hennes häst får kolik under resan, och får köras direkt till skara djursjukhus för buköppning. Den kom aldrig till stallet här.

Och uppåt... hästen klarade buk operationen bra och är på återhämtning.

Vidare uppåt...Lobelia kommer och gör illustrationerna till min nya bok. Och det blir så jätte bra!

Och en dal... Otto som gått med patellahakning en vecka, får plötsligt mugg, utvecklad till rasp och lymfangit på bara tre dagar. Han behandlas med pencillin och boxvila (tyvärr för patellan). Allt på samma ben. Stackars liten krake!

Och en hög topp.....Hippson magasin kontaktar oss. Vi har vunnit priset för bästa hästprodukt 2017. Det är vårt ergonomiska träns, VD Revolution med sin halva nosgrimma och ganashrem plockat hem denna fina vinst. Som belönas med en fin tavla och ett reportage i hippsons nät upplaga.

Så en dal..... en häst i stallet har bitit på något olämpligt och förstört en tand. Han spottar hö tussar och vill inte heller dricka. Kolik känning och oro. Det blir veckans tredje vetrinär besök.
(Ja ungefär så många vetrinär besök som vi brukar ha under ett helt år, har vi alltså lyckats samla på oss under en vecka!?)

Och en topp... Jag har fått en hel hög med fina bilder av Zandra från vår senaste fotografering. Så roligt att se. Zandra är så duktig att lägga rätt ljus på bilderna och fota i rätt ögonblick.

Nu väntar jag på att denna berg och dalbana sakta ska plana ut. Men om den är till ända det får morgondagen utvisa. Men en sak är säker, en berg och dal bana planar alltid ut, den slutar aldrig i en dal. Så jag är förväntansfull på vad morgondagen ska ge.

Kram kram!/ R

Läs hela inlägget »

Hej! Rebecca bloggar

Först vill jag passa på att önskan Dig en alldeles underbar Alla hjärtans dag <3 Hoppas du får chans att umgås med dina nära och kära. Ge din ponny en stor kram också!

Igår hade jag ett möte med konstnären och illustratören Lobelia Barker. Det var en kul dag och vi förstod varandra väl. Så nu är jag väldigt nyfiken på det färdiga resultatet av illustrationerna.

Förra veckan hade vi elever från Norge här som elever. Denna vecka har vi elever som rest med sina hästar ända från Finland. Tänk vilka Vikingar de är som ger sig ut på resa oss, under årets kallaste (halkigaste) månad.

Kram kram/ R

Läs hela inlägget »

Frida bloggar:

Hejsan!

Hos mig är det vintelugnt fortfarande. Njuter av lugnet för snart kommer våren och tempot ökar. Vilket jag längtar efter.

Jag och Echo håller oss till våran träningsplan, och jag är riktigt stolt över det. Jag är en sån som är lite dålig på att hålla mig till spåret. Finns ju så mycket roligt att träna på. :)
Det går riktigt bra för oss och det är så roligt.

Lördagsträningen förra lördagen var riktigt, riktigt rolig. Alla elever var så duktiga och hade gjort fina framsteg sen i höstas.
Vill du vara med i detta härliga gäng på lördagar? Skynda att boka din plats.

Ha det toppen // Frida

Läs hela inlägget »

Hej! Rebecca bloggar.

Denna vecka har vart kul må ni tro! I onsdagskväll var jag och Jonna på Kyrkobacka Ridklubb utanför Lidköping för att undervisa, inte mindre än 12 ekipage i frihetsdressyr. De vara alla väldigt duktiga och gjorde stora framsteg. Väldigt kul! Extra roligt var det förstås att Jonna följde med och agerade hjälptränare om någon ville ha lite extra hjälp, vilket de såklart ville.

Idag har jag en hemlis också ;-) Fick ett telefonsamtal, ställde upp på en intervjue fick skicka ett antalbilder. Jag blev både glad och överaskad av denna händelse. Meeeeen jag får inte lov att berätta mer förrän den 15 februari hihi. Ett hett tips är att köpa nästa nummer att tidningen Hippson magasin, som utkommer just den 15.

Jo och en vecko rapport. Denna vecka har vi Veckoelever från Norge här, och de är väldigt duktiga.
Våra egna ponnys är också fantastiska. Men det visste ni ju redan hihi. Sheridan har börjat hitta Piaffen. Simba börjar hitta en stadig dressyrform även i skolorna öppna och sluta. Väldigt, väldigt skoj!

Kram kram!/ R

Läs hela inlägget »

Therese bloggar:

Jag bara måste dela med mig av de två saker som gör mig mest glad just nu! För det första verkar hela min ponnyflock må så bra numera. Dom beter sig mycket mer som en flock brukar göra, dom betar och busar tillsammans. Mina farbröder, Krabat och Sunny är så gulliga tillsammans. De märks tydligt att dom tycker om varandra och kan gnabbas lite på det där kärleksfulla sättet som en del gamla farbröder gör. Ice, ni vet min lille osäkra cob, har blivit värsta äventyraren och jättemodig när vi toleranstränar. Ja, härom kvällen när dom skulle få komma in i sina boxar ville han promp gå på upptäcksfärd i mörkret och kolla in alla spännande saker i snön. Billy och Heljet är också de bästaste kompisar och leker tillsammans i stort sett varje dag numera. Mitt hjärta blir alldeles varmt och ler brett så fort jag tänker på vilken utveckling ponnyflocken gjort.

För det andra så har jag kommit in på en etologikurs som verkar jätteintressant. Jag klantade till det lite när jag sökte, så jag trodde i stort sett jag missat chansen och inte skulle komma in den här gången. Ännu gladare blev såklart jag när jag kom in iallafall!

Läs hela inlägget »

Stinelo bloggar:

Jippie denna veckan hade vi personalutbildning=) jag tog det som en födelsedagspresent =) hihi vill bara passa på att säga TACK till alla gulliga som grattade mig förra fredagen oxå!

Så nu när det var lektioner så fick Yme vara med- kanske är det för att Rebecca har tränat stegra med sin svarta faran ponny som inspirerat- men vi har längtat efter att få lära oss stegra lite bättre =) Yme har alltid varierat i hur högt han stegrat, högre om han känner sig som mr. Cool, men annars blir det mest som ett litet skutt hihi... men efter denna veckan tror o hoppas jag att vi båda förstod lite hur detta ska kunna bli till en "riktig" stegring!

Oj o sist jag bloggade nämnde jag ju att han skulle få åka på tandläkarbesök =) han hade bara sina vanliga hakar men ingen foderinpackning denna gång - Jippie så vi kunde lyckliga åka hem=)....

Kram på er alla!

Läs hela inlägget »

Hej!

Rebecca bloggar.

Ja men hur går det med böckerna...är en fråga som jag ofta får för tillfället.

Du kanske minns att jag skriver på två böcker.

”Frihetsdressyr-genom mina ögon” en faktabok kring hästars beteende och hur du lättare kan förstå och utbilda din häst. Många bra tips och trix att testa på hemma plan.

”Den dålda vägen” en ungdomsbok, med äventyr, spänning, kärlek och en touch av fantasy. Man vet ju aldrig säkert vad som kan dölja sig i skogensdjup eller vilka sägner som baserar sig på forntida sanningar ;-)

I vilket fall, Hästboken är färdigskriven. All text är klar. Therese hjälper mig att redigera och balansera texten o styckena. Illustratören är bokad och likaså fotografen. (Vill ju gärna fylla boken med helt nya bilder). Så boken kommer att klara Deadline, vad det verkar. Release 29 juni.

Romanen upptar mycket av mina tankar just nu. Och jag skriver ett antal A4 varje vecka. Jag tror och hoppas att även denna bok ska hinnas klar till Deadline. Nästa uppsatta mål, är att all text ska vara klar för redigeringen i April månad.

Kram kram!/ R

Läs hela inlägget »

Frida bloggar:

Hej hej!

Har ni blåst bort?
Jösses vad det har blåst här hos mig. Hästarnas foder försvinner i vinden trots att det ligger inne. Det blir som en virvel i hästarnas lösdrift.
Ridturerna blir lite mer spännande när pållarna trippar runt på tå :)

Igår tog vi påsträningen till en ny nivå. Det kom en påse farande ( läs mitt fel som inte håll koll på lösa påsar) in mellan hästarnas ben och så en sväng framför mulen. Kan konstatera att dom är påssäkra. Båda dom vita springarna stog lungt kvar.

Så nu kan jag bocka av det på listan :)

Annars så fortsätter jag å bara njuta av mina ponnys och tränar på det vi har lust med.

Nu är det bara några dagar kvar till lördagsträningen är igång igen. Ska bli så kul att träffa alla igen.

Så håll i hatten till vi ses // Frida

Läs hela inlägget »

Hej!

Rebecca bloggar.

Oj vad tiderna går, det börjar bli ljusare igen. Så otroligt härligt! Sheridan har redan börjat få vår känslor. Han känns lite som Ronja Rövardotter som behöver sitt vår skrik. Men han föredrar nog att spränga fram i fullgalopp i skogen, nu när vägarna blivit isfria.

Idag hurrar vi också för Stinelo. Hon fyller nämligen 30år idag. Första gången hon kom till oss var hon blott 16 år gammal. Tänk vilken tur vi haft, att hon funnits här hos oss i hela fjorton år.

Ofta när man ser ryttare sägs det att Talang bara är 3% av ryttarens start. Resten handlar om gediget tränande och åter tränande, år av övande att skaffa sig erfarehhet och utvecklas. Men ändå händer det ibland att man ser de där ryttarna som har det lilla extra.
Precis så har jag haft det i veckan som gårt. Tilda, 14år har åter igen vart hos oss och tränat. Första gången jag träffade henne var hon 12år gammal och hade utbildat sitt Russ till uppsutten frihetsdressyr helt utan huvudlag i alla gångarter. Men ni vet vad som händer i den åldern. Den lilla ryttaren växer massor på längden. Tilda hade då förra året, fått köpa sig en ny ponny. En femårig svart welshcob, helt outbildad men väldigt charmig.
Så kom hon nu i veckan och ville fortsätta att utvecklas. Jag tänker att med den unga lite ofokuserade cobben få vi nog börja om. Se lite på grunderna hon är ju ändå ny för henne.
Men vet ni vad, under bara detta år hade Tilda utbildat sin nya ponny till ALLT som hennes förra ponny kunde. Tilda visade mig att den nya cobben hade ett avslappnat och tryggt följ, den utförde trick som Buga, Ligga ned och Spanskskritt. Uppsuttet kastade hon iväg huvudlaget och red henne stadigt i alla gångarter. Jag var sååå imponerad. Under veckan fokuserade vi på att hitta formen i ridningen och att utveckla tricken.
Vilken tjej! Rebecca släng dig i väggen.... Jag törs slå vad om att om tio-tjugo år är hon det stora namnet på allas läppar när det gäller Frihetsdressyr.

Kram kram/ R

Läs hela inlägget »

Frida bloggar:

Hej hej!

Nu får jag skämmas lite, har varit jättedålig på att blogga.

Men här är det lite vinterlugn just nu.
Vi bara njuter av långa skritturer ut i skogen. Eller rättare sagt runt majsgärdet. Där underlaget är halkfritt.

Ha det gott och njut // Frida

Läs hela inlägget »