Nu närmar sig julen med stormsteg.
(Rebecca bloggar)

Idag var första helgen på länge som hela familjen var samlad. Dagen fick så klart börja, efter en lång frukost, med uteritt tillsammans. Christofer satt på en yster Hermes, medan vi andra traskade fram på Bubblan, Sparv och Simba. Det låg ingen snö på marken. Men lite frostbitna löv och stilla vind, fick vi. Så det fanns inte mycket mer att önska. Ponnierna traskade nöjt fram i skogen.

Ikväll åker hela personalstyrkan på Julbord. Det är något som vi verkligen ser fram emot. Det är så sällan vi hinner sitta ned och umgås tillsammans hela gänget.

Hoppas att du också får en toppen fin helg och 2:a advent.

Kram kram!/ R

Läs hela inlägget »

Hej på er! Rebecca bloggar.

Minns du att jag skriver på två bokmanus. En Roman (äventyr, fantasy) och en Faktabok (frihetsdressyr, hästens förmåga att lära och dess beteende).

Dessa två bokmanus har jag skrivit på från och till under två års tid. Men så kände jag att nu måste jag snart bli klar. För att öppna upp för nya projekt. Så varje torsdag under hösten har jag skrivit och skrivit.

Så nu är äntligen bokmanus 1, faktaboken färdig skriven och iväg skickat för granskning, av vår bästa Therese. Therese var tidigare svenskalärare på gymnasiet och kan allt om att bygga upp texter. Sådant som jag inte alls kan.. Hon hjälpte mig också fantastiskt bra med att strukturera upp mina texter i förra boken.

Så nu är jag där. Manuset är iväg skickat. Sista gången jag läste det, började jag tvivla så klart. Är det tillräckligt bra. Vad kommer andra att tycka osv. Men mest av allt känns det toppen kul. Och jag ser fram emit att få bearbeta texten tillsammans med Therese nu. Så att jag håller Deadline.

1 juli finna boken i handeln.

Kram kram!/ R

Läs hela inlägget »

Frida bloggar:

Hej!

Dagarna bara rusar förbi och snart är julen här.

I tisdag hade vi en rolig avslutning på tisdagsträningen. En klurig bana som skulle klaras både uppsuttet och från marken. Sen skulle ett shownummer visas upp. Alla var så duktiga och vi hade det så kul tillsammans.

I helgen har det varit massor av hästmys. Min dotter Meja som tagit över Maja efter mig, har haft en hästpaus men nu är de på gång igen. Båda är lite knackiga i kroppen med reumatism och artros. Meja hittar tröst i att både hon och Maja har det lite stelt ibland.

På lördagkväll var det en av årets höjdpunkter, Tomtetåget i Brålanda. Jag har varit där i 36 år och det är bara ett måste. Tomtetåget är en parad där folk i Brålanda går man ur huse för att delta eller titta på. Tror det var runt 6000 besökare också. Det är en parad som går genom samhället. I år var det 50 ekipage med, allt från traktorer med vagn, fyrhjulingar, spark och såklart hästar. Så nästa år ska jag och Echo vara med. Planeringen börjar redan nu på hur vi ska se ut.

Nu väntar ännu en händelserik vecka som avslutas med lördagsträning och julbord.

Ha det toppen // Frida

Läs hela inlägget »

Tänk nu är december redan här.
(Rebecca bloggar).

Ponnyerna har satt full vinterpäls och är redo för snön.

Runt december brukar jag alltid fundera på vad jag har för mål med mina ponnier till sommaren. Och så ser jag på mina tidigare uppsatta mål, om jag har lyckats med det som jag planerat. Det är väldigt skoj att sätta upp mål för träningen. Speciellt som det kan vara svårt att se de små framstegen som sker varje månad.

Halvåret som nu nästan nått sin ände, hade jag tänkt att Bubblan o Simba skulle kunna hålla formen i ridningen minst ett halvt varv på volten. Och med Sheridan ville jag faktiskt debutera en hopptävling. Och jag måste säga, att nu när jag ser tillbaka på hösten. Så är målen uppnådda.

Så vad är då målet för nästa 6 månader.
Jo Simba o Bubblan ska lära sig alla skolorna, i synnerhet slutan utan huvudlag. Så att jag kan börja jobba med galoppen mer nästa höst.
Lilla Mille ska så smått sittas in och bli ridhäst till sommaren.
Med Sheridan klurar jag ännu lite. Jag tror jag vill sätta en stadig ridning utan huvudlag. Men kanske blir det focus på galopparbetet istället. Men visst jag kan ju göra båda delarna ;-)

Hoppas du får en underbar 1:a Advent!
*****/ R

Läs hela inlägget »

Nu har jag kursat färdigt för i år! I helgen som gick var det finfin final på Seglinge gård utanför Uppsala. : D

Ibland kan jag tycka det är lite märkligt hur man liksom aldrig tröttnar på hästar. Får aldrig nog, längtar aldrig efter en paus, tanken är till viss del alltid där. Ibland funderar jag över hur det kommer sig att hästarna drabbar vissa av oss så hårt.

Ofta kan jag heller inte låta bli att fascineras av dressyren och hur hästarna använder sina kroppar. Det här har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag älskar hur frihetsdressyren har gett mig ett perspektiv till. Ofta upplever jag att hästarna kan ge oss mycket tydligare respons på de övningar vi gör just eftersom jag inte håller fast dem. Vilket gör att jag förstår mer vilka rörelser min häst tycker är svår, kanske inte vill göra alls eller utför med lätthet. Det här ger mig en förståelsen för min häst som är ovärderlig.

Och alltid, alltid förundras jag över hur mycket hästarna ger oss, hur långt de är redo att gå för oss och hur gränslöst snälla dessa fantastiska djur är. Det är som magi.

Läs hela inlägget »

Frida bloggar:

Hej hej!

Nu var det längesedan jag skrev något i bloggen.
Men jag har varit i Afrika, eller närmare bestämt i en liten stad som heter Omaruru i Namibia och jobbat.
Mycket intressant och givande. Mycket var lika och mycket var olika mot det som vi har här.
Har levt på att äta Oryxantilop och arlas varor köpta på spar :)

Men längtan efter familj och en tur i skogen med hästarna har varit stor, så nu känns det skönt å vara hemma igen.

Delar med mig av några bilder från Namibia och givetvis en härlig bild på Echos favorit leksak som han hittade på ridturen igår.

Ha det toppen // Frida

Läs hela inlägget »

Stinelo bloggar

Hejsan=)
Så nu har vi haft både regn, snöblandat, snö, hagel..... vattenpölar, is, snö och nu vattenpölar igen, hihi allt på bara en liten vecka =) Vind och sol också såklart!
O veckan har haft så mysiga elever också! Tack för pannlampan och fikat! Ni är bäst! Hihi =)

Men idag var det full fart i stallet på morgonen! Jag var tyvärr inte så aktivt deltagande i stallets julpyntning men övriga i stallet gjorde så fint! Jag hann inte riktigt med... när jag skött hästarna o stallet så var pyntet redan uppsatt!!!
Det blev superfint! Så nu har vi lite vinterbelysning även i stallet =)

Kramar

Läs hela inlägget »

Therese bloggar:

Äntligen tror jag det har lugnat ner sig lite i stallet. Den senaste veckan har vi varken haft något kolikanfall eller någon bagge på rymmen. Peppar, peppar och med lite tur så klarar vi vintern utan fler missöden.

Annars är det lungt och skönt här hemma. Jag och ponnysarna lurvar runt, gör inget speciellt och trivs med att umgås. Istället är det full fart vid köksbordet. Jag har så himla många frågor jag försöker får svar på, så många varför, och jag har börjat inse att en del svar kan finnas på högskolan. Vilket i sin tur innebär att jag behöver bättra på min behörighet. Så det gör jag nu och har börjat läsa en kurs i matematik.

Dessutom läser jag en kurs i tillämpad etologi, vilket också ger mig en hel del svar. Superintressant! Så så ser mina dagar ut just nu, matte, hästbeteende och ponnylurv. Perfekt. <3

Läs hela inlägget »

Hej! Rebecca bloggar.

Oj vad snö vi fått. Den fina hösten övergick till knaster under fötterna, lurviga ponnys och julkänsla i hela kroppen. Det är väldigt mysigt även om hösten är min favorit årstid.

Med jul och nyår i antågande händer också mycket här i företaget. Bland annat är kalendern för 2019 färdigställd. Helt fantastiskt egentligen att efterfrågan på kurser är så stor att planeringen ligger två år fram i tiden. Så 1 januari släpper vi kalendern för 2019 för bokning. Då är du välkommen med din bokning/reservation.

Med jul kommer också vår adventskalender i butiken. Minns du förra året, vi släppte ett jul erbjudande vid varje advent. Det blev så uppskattat, så det bjuder vi såklart på i år också.

Kram kram!
*****/ R

Läs hela inlägget »

Stinelo bloggar:

Hejsan:) oj jag har varit slarvig med mitt skrivande, jag skyller på att jag haft halta ponnys... Yme som är min hela friska ponny hade plötsligt sträckt sig! Typiskt, jag blir alltid onödigt nervös över hältor... men försökte ta det lungt, så nu efter tre veckors vila rör han sig fint igen =)

Men den sista månaden har mina ponnys verkligen satt mycket av sin vinterpäls! Så nu är dom rustade för både regn och kyla och ser ut som små lurvtroll! Sätter era ponnysar mkt päls?

Måste ju skriva också att jag hade sån tur att jag fick åka med Therese förra helgen när hon åkte och höll frihetsdressyrkurs i nord Norge- Lofoten! Det var super jätte häftig natur där!!! Vit sandstrand, fjäll, tidvattensjöar, sol, snö, regn och vind =)
Jättesnälla och duktiga människor och supergulliga hästar! =) Tack för att jag fick vara med på kursen!

Kramar Stinelo

Läs hela inlägget »