Välkommen till våra hästars sida - en presentation av våra hästar!

Christofers hästar.

Saxo Veijleby
Saxo är en Dansk Frederiksborgerhingst på 12 år. Christofer köpte honom från danmark när han var 5 år gammal. Saxo är 161 cm i mkh .Saxo har fyra stycken avkommor, 

Ikaros Krogvaenget
Ikaros är en Dansk Frederiksborgervalack på 7 år. Christofer köpte honom från det danska stuteriet Krogveanget gård när han var 1 år gammal. Ikaros är 159 cm i mkh och en häst som Christofer tror riktigt mycket på för framtida ridkonst.  Ikaros är också den häst som Christofer rider lite frihetsdressyr på.

Guzo
Guzo är en Lusitanohingst på 4 år. Christofer köpte honom av uppfödaren FamaLusitano (nu bosatta i portugal) som två åring. Guzo är hög och välrest med stora rörelser, precis som det Christofer sökte i en lusitano. Guzo är 165 i mkh 

Hermes
Hermes är en 3 årigt Lusitano hingst som Christofer köpte från en uppfödare i portugal sommaren 2015.

Derwen Riot
Riot är en welshcob kille som är född 2015. Han väntas bli ca 160 cm hög. Christofer köpte honom i förhoppningen att få en "ny Gary" häst igen. Riot flyttar till oss i december direkt från uppfödaren i Wales. 

Rebeccas hästar


Asasara Eamonn
Eamonn eller "Sparv" som han kallas tillvardags är en Connemara valack på 8 år. Rebecca köpte honom som tvååring från det danska stuteriet Asasara. Eamonn utför en rad olika trick och dressyr övningar utan utrustning. Han är också Rebeccas minsta häst med sina 148 cm i mkh. Eamonn är skimmel (född brun konstantskimmel).

Erinmore Cassanova
Cassanova eller "Sheridan" som han går under till vardags, är en 4 årig Connemara hingst på 154 cm i mkh. Han kom till Rebecca som ettåring från stuteri Erinmore. Ni alla som känner Rebecca vet väll hur länge hon önskat sig en häst precis som Sheridan. En stor grov men välbyggd och rörlig Connemara hingst. Han är grundutbildad i Frihetsdressyr och lite Akademiskt från marken. Planen är att påbörja inridning lite smått under detta året. Sheridan är Mörkbrun,


Rosenhills IceBreaker
"Bubblan" är en 2 årig welshcob hingst som Rebecca köpte våren 2015. Han är en underbar kille, lugn och trygg, men alltid med en räv bakom örat. 


TurboStar Exclusive
Exclusive eller "Simba" som han kallas är en arabvalack på 3 år som kommer från Stuteri TurboStar. Han flyttade till Rebecca som ettåring. Simba är en häst som mest liknas vid en bordercollie då han aldrig vill sluta träna, utan ser fram emot varje pass med glädje. Simba är Svart i färgen och blir stor, runt 155 cm

Stinelos hästar

Flyger
Flyger är en newforest ponny som är född hos Stinelo redan från början. Flyger är 136 cm i mkh men en häst med mycket vilja. Han är den häst som Stinelo gjort sitt väpnarprov med samt arbete från mark och longertestet med för Bent Branderup. Flyger har också en hög utbildning i Frihetsdressyr och Tricks. Ja kort sagt, de är ett underbart fint par och beviset för att man inte måste byta häst, bara för att man blir äldre. Inte ens om hästen är en C-ponny på idag 20 år.


Yme Vt Hop
Yme är en Frieserhingst på 8 år och 157 cm i mkh. Yme flyttade till Stinelo som fyraåring. Med Yme har Stinelo lagt en stor grund i Frihetsdressyr uppsuttet där han idag går fint i form utan huvudlag. Ett kul bevis för att det även fungerar fint med hingstar. Ymer har fyra avkommor, två Frieser och två korsningar med kbl-travare.


Gulliver
Gulliver eller "Gullan" som han kallas tillvardags, till allas förvirring, då alla tror att han är ett sto. Men han är en valack, haflinger till mamma och vi tror Quarterpappa (dock är det okänt). Gullan är en häst med bestämda åsikter och inte alltid så lätt att träna. Men Stinelo älskar denna häst och har lagt ned ett otroligt fint arbete med honom i den AkademiskaRidkonstens väg. Gullan är 8 år och kom till stine som fyraåring. Han är 154 cm.

Therese hästar


BIllyBoy
BillyBoy är en 12 årig welshCob på 152 cm i mkh. Therese köpte Billy av Rebecca när han var 7 år gammal. Med Billy tränar Therese både Frihetdressyr och AkademiskRidkonst. Bily är en mycket försiktig och lätt stressad kille som alltid gör sitt yttersta för att göra rätt. De är ett underbart par att se på när de tränar. Billys färg är svart.


Sunnyboy
Sunny är en svenskridponny på 22 år. Han har följt Rebecca under större delen av hennes liv men bor nu som pensionär hemma hos Therese. Sunnyboy är den häst som Rebecca har gjort en stor del av hennes Horsemanship utbidning på. Han var blandannat en av de allra första hästarna i sverige att utföra Parelli Level 4.  Sunny är 153 cm hög och mörk gulbrun till färgen.

 


Ice
Ice är en 4 årig welshcob som Therese köpte av uppfödaren som tvååring. Ice är liten till växten men börjar växa till sig allt mer. Ice är precis som Bily en försiktig och lite ängslighäst. Men då han är sen i utvecklingen och ängslig i sättet har Therese ännu inte påbörjat hans utbildning utan låter han aklimatera sig mer hemma vid och sakta växa till sig innan utbildningen av honom påbörjas. Ice blir nog runt 143 cm i mkh, han är Svart


Heljet
Heljet är en aldelses underbar liten Shetlandsponny som Therese har lagt ner ett stort Frihetdressyr och Trick arbete på. Heljet är som många ponnys en spjuver med en räv bakom varje öra. Heljet är en flaxfux.

Miriams häst

Solvente
Solis är en PRE hingst från Mallorca, som Mia köpte redan som föl. När han var knappt 1 år fylld, fick han flytta till Sverige och kom då direkt till oss på HorseVision. Idag rider Mia solis helt stadigt i dressyr form helt utan huvudlag och de är fröjd för ögat att se deras fina samspel.

Jennies häst

Jasira
Jasira är ett mysigt Friersto som Jennie köpte som 1åring. Idag är Jasira 6 år gammal och har tillsammans med Jennie gjort Groundwork och Longetestet. De har nu så smått också börjat med Frihetsdressyren där de utvecklats i hög takt.