Hästar hästar och så lite stall ;)

Dagen började med stall skötsel då det var jag och Christofer som hade stall tjänsten idag. Stine och Therese har fullt upp med elever och Jenny måste få möjlighet att vara ledig också ;) men vi tycker det är bra att gå in och sköta stall och hästar ibland, så vi får större insikt i rutiner och arbetsbörda.

Sedan har vi ridit och tränat våra hästar. Fyra var, det var skoj! Sparv hade dock tappat en sko så det blev bara mark träning med honom. Sunny red jag med bett idag för första gången på tre år. Det gick jätte fint.

Men jag måste ju också berätta att Christofers hästar ( vilket innebär Ixion, Ikaros, Guzo) gick så fint. Men sedan red han ju den där gulbruna också..... Tänk att en häst som går så fint, också gör mig så nervös. ja jisses ibland vill jag nästan inte titta. För ni ska veta att hemligheten till att Saxo gör så fina övningar på och ovan mark, bara är en liten del ur hans luftsprång reportoar... Jag satt som tur var tryggt barbacka på min treårs hingst ( Sheridan och ni ska veta hur stadig han känns i gämförelse ;) och iaktog Christofers och Saxos framfart. Men Christofer matchar saxo som handen i handsken och tar det hela med ett stort leende samtidigt som han stiligt guidar in Saxo på de kontrollerade vackra övningarna i hans reportoar ;) modigt tycker jag...

På kvällen blev det teori om hästens färglära/ färggenetik. Det var skoj! Tre timmar prat och fika med 12 åhörare.

/ Rebecca

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-