Att lägga upp en FD plan

Ja, nu är träningen igång med alla tre unghästarna. Det har redan gått överförväntan med grabbarna, vilket känns väldigt roligt.

Fokus har legat på att ponnysarna ska förstå yttersticken för böjning, samt den rundande innerskänkeln och sticken. Ponnysarna har ridits med pad och grimma, vilket till min glädje fungerat väldigt bra.

Bubblan har snappat upp hjälpgivningen så bra att jag räknar med att påbörja hans utbildning helt utan huvudlag redan nästa vecka.

Simba är snabbare och snabbast...haha märks att han är från distans arab linjer. Men han är mycket mer nöjd när han rids för sticken som primär hjälp, och hittar både lugnet och formgivningen bättre. Nästa vecka blir det till att sätta galoppen i grimma för sticken, så att också han snart kan ridas utan huvudlag.

Sheridan svarar fint på sticken, men går ibland upp i spänning för ytterstick, speciellt i galoppen. Fokus kommer därför att ligga på böjning från ytterstick och att sätta nödstoppet i avslappnad mood. Sedan är också han redo att påbörja sin utbildning utan huvudlag.

Generellt kan jag konstatera att de alla tre ponnys svarat över förväntan. Redan nästa vecka kommer Bubblan vara redo för ridning utan huvudlag. Sheridan och Simba behöver en vecka till med grimma, men sedan är också de med i gemet.

Roligt!
Kram på er! / R

-

-