Danmark nästa, att göra en plan...

Då sitter jag och Christofer i bilen på väg ned mot Malmö och vidare mot Danmark där vi båda ska hålla kurs i helgen. Det snöar och är ganska halt på vägen. Men det lättar nog av allt eftersom vi tar oss nedåt landet.

Veckans lektioner har gått bra. Sex elever har hunnits med och alla utvecklats fint med sina ponnys.

Jag kan också reflektera över den egna träningen som gått väldigt fint. Det är intressant att känna och se hur fort hästarna snappar upp olika signaler när planeringen redan före passet är klar. Ju tydligare min bild är av hur passet ska formas, desto lättare har min ponny att följa planen. Detta är något jag alltid imponeras av Christofer för. När det gäller hans hästar har han alltid en plan för varje individ för varje pass, vecka, månad och år. Detta osvsett när jag frågar. Hans målbild är alltid lika tydlig med varje individ. Detta är något jag försöker att ta med mig också till mina ponnys utbildning.
Tillbaka till mina ponnys så kändes hästarna så fina efter veckans introduktion i FD ridningen att både Simba och Bubblan var redo att ridas utan huvudlag i skritt o trav. Men fokus kommer fortsatt ligga på säkerheten och förståelsen för varje hjälp, innan jag på heltid rider dem utan huvudlag. Men vi är på gång!

Hoppas nu att du får en toppen helg!
Alla ni som kursat hos oss i veckan, kör försiktigt hem! Hoppas att vi ses snart igen.

Nu ska jag rikta min uppmärksamhet mot Christofer som sitter vid ratten.

*****/ Rebecca

-

-