Hingstar eller valacker.... Valacker eller hingstar...

Idag när jag passerade hingstarnas hagar, fick jag en massa tankar....samvetskval fakiskt... Är det verkligen rätt av mig att hålla Sheridan o Bubblan som hingstar? De står där i hagarna och hänger, sover mest och pillar i gräset. Ja de har stora hagar med gräs och god sikt över gården. De stressar inte utan tar det med ro. Men ändå, de står där "likt kampfiskar i var sitt akvarie". Vore det inte roligare för dem att gå i en stor valack flock??

Så VARFÖR håller jag dem då som hingstar? För att jag gillar den power och vilja jag får i ridningen. För att de är vackra och jag kan få avkommor från dem. Men är detta verkligen argument nog när de får gå ensamma ( bubblan går iof med hermes än så länge) 23 timmar om dygnet... Min valack flock leker, jag ser dem galoppera upp och ned i hagen varje dag. Medan hingstarna står och sover.

Ja, jag ska nog ta och fundera på detta ett tag till. Hingstar är vackra och kul att rida. Dessutom är mina två väääldigt snälla och lätthanterade... Men de får inte det sociala liv jag egentligen önskar till dem..

Det var dagens fundering.

Kram kram/ Rebecca

-

-