Ketchup träning! Mitt ansvar.

Det här med att ha en balans i träningen. Det är så lätt att jag som ponnyns tränare, beter mig som en "ketchup flaska" haha. Jo precis så kan det lätt bli. Vi pratar ofta om att ponnys gör allt eller inget. Men sällan om hur undervisningen läggs upp från vår sida.

Här kommer några exempel, reflektioner från de senaste träningstillfällerna med mina hästar...

Sparven övar på sina passage-steg. Uppsuttet går det kanon. Men från marken.... Här har jag forserat träningen. Vilket innebär att jag alltid vill ha lite mer, högre lyft, mera ben osv. Men då sparv redan kan den spanskatraven, har han såklart börja erbjuda den istället. Och här har vi stått och stampat i snart 1års tid... Ja jösses. På tiden att jag minskar kraven, går till baka till sakta steg för steg, för att börja utvecklas framåt igen i rätt riktning. -all ketchup, ur flaskan på engång...

Sheridan- han är en mästare på att ligganed och sitta. Jag har vart så nöjd och stolt med detta, att jag inte bett om någon utveckling. Vi har alltså medvetet stått still i över ett års tid. Så nu när jag vill utveckla det hela till Ligga på sidan, får jag bara sittandet, eller en fundersam ponny. Då han VET vad som väntas av honom, sitta.
Här har jag alltså bett om för lite - ketchup effekt igen, jag klämmar o klämmar men inget får jag...

Simba tränar på Stegra och Sitta i ett lugnt tempo med lite mini utveckling var gång. Toppen!!! Rebecca ändra inget här!! Äntligen ett jämnt flöde av Ketchupträning.

Bubblan, oj oj, se upp här... Nu kan han ju ligga ned stadigt!! För gudsskull börja nu sakta be om ligga på sidan. Du har redan vart nljd liiiite för länge här...
Skapa inte ketchupeffekt ur något som fungerar så fint!

Japp, ketchup! Dagens tränings reflektion.

Kram kram/ R

-

-