Krasch ner i backen...

Idag ramlade jag av min ponny hihi. Är det inte typiskt. Här om dagen satt jag och funderade på när jag ramlat av senast. Och kom fram till att det måste vara fyra år sedan, när sparven blev skrämd och jag åkte av i en bakåt volt pladask på marken och skadade handleden... Det var ju också då, som mina första tankar på att skapa en LibertyRein kom till. Då jag, vid det tillfället satt och red i en lugn formgiven trav utan huvudlag. Jag hade mina båda ridstick och höll mig i manen ( ni som rider FD känner till greppet). Men plötsligt for min fina trygga ponny iväg som skjuten ur en kanon, skrämd. Trots att jag höll i manen, så gled den ur mina fingrar och jag for i backen...

Förra veckan hände en liknande situation igen. Nu är det ju fyra år sedan sist som sparv blev skrämd så det är inte alltför ofta som tur är. MEN denna gång red vi en förvänd galopp.....swoooch..... En plastpåse blåser upp mot oss i vinden. Jag känner hur sparv kastar sig åt sidan, jag minns att jag tänkte...och där är marken...hihi. Men när tanken fart genom huvudet insåg jag att jag fortfarande satt på min ponny och att han hade lugnat sig. Det visade sig att jag hade hållt i min LibertyRein denna gång och att den hjälpt mig att sitta kvar!
Whohooo men så bra! Tygeln fungerar och uppfyllde sitt syfte. Detta känns helt fantastiskt att veta. Även om jag inte hoppas att få prova på att bli räddad av den igen.

Men så idag, red jag min fina unghäst Bubblan. Tryggast och stadigast av alla mina ponnys faktiskt. Han var så duktig. Men så såg jag att vår Hästfotboll låg på ridbanan. Rider fram mot den, bubblan har ju sparkat på den tidigare men för länge sedan. Han drar lite åt vänster, jag lutar åt höger för att se bollen bättre, haha klantigt att inte sitts rakt över ponnyn. Jag styr hans mule lite åt höger, då gör han ett stort slowmotion skutt åt vänster, pladask ligger jag på marken haha. Bubblan undrar frågande varför jag "satt av" så fort haha.
Ja så kan det gå... Mina osäkra hästar är jag alltid väldigt nogrann att förbereda så fort jag provar något nytt.
Men Bubblan är alltid så cool, så jag slarvade med förberedelsen och shii fick jag haha. Trots att jag hade både sadel och träns. Klantigt klantigt. Och en påminnelse om att även trygga ponnys behöver förberedas bättre inför nya moment.

Kram kram/ R

-

-