3 typer av träningspass för framgång

Hej!
Idag är det fullt upp i stallet och massor jag skulle kunna skriva om. Lördagsträning, clinic i danmark, resa till finland, uppe halva natten då sheridan fick kolik ( är ok nu).

Men istället tänkte jag berätta lite om hur jag tänker kring att lägga upp ett träningspass med mina ponnys, för att utveckla dem i lagom takt framåt. Jag tänker ofta att jag har 3 olika typer av träningsupplägg.

1:Att bryta ny mark. Gå framåt genom att prova nya övningar.

2: Backa och stärk basic ännu mer.

3: hitta en större Vi känsla genom att lyckas med det vi verkligen kan.

Nr 1: detta pass handlar ofta om att våga gå vidare och prova något nytt. Till exempel tränar jag de senaste två månaderna på den förvända galoppen med sparv.
När jag väljer denna väg, ligger jag ofta kvar runt tre månader på samma övning innan jag pausar och tar en annan tränings väg. Då det är viktigt för mig att min ponny verkligen förstår hela övningen och kan utföra den avspänt med lätthet.

2: att backa och stärka basic. Här är det mer focus på en känsla än en specifik övning. Excempel, jag har en känsla att min ponny är lite lättskrämd. Då blir det mer toleransträning, presenning, tunnor, draperi ect.
Det kan också vara ex känslan, att min ponny tappat nedåt sökningen, eller de lätt flyttade bogarna. Denna typ av träning ligger jag ofta kvar på runt 1-2 veckor innan jag byter upplägg.

3: stärka vi känslan. Ibland när min ponny utvecklats mycket, kan det vara skönt att bara ge mig och ponny en mental paus. Dessa pass gör jag endast sådant, jag är helt säker på att min ponny gör med lätthet. Jag tar inga chanser alls. Vi letar bara efter en härlig VI känsla och gör skoj saker, där vi vet att vi båda lämnar passat med ett stort leende. Dessa pass brukar vara ca 3-4 dagar i rad, innan vi är redo för nya utmaningar.

Sammanfattning.
Men oavsett vilken träningsmodell jag valt för stunden, har jag alltid 4 ord i huvudet, " set up for success".
Även om min målbild är det färdiga resultatet, tar jag ponny fram i så små steg att jag vet att vi kommer att lyckas.

Det var dagens inlägg.
Kram kram/ R


-

-