Clifden show

idag gick så den stora utställningen på clifden show av stapeln. Många vackra vita och gula springare har vi sett.

Lite extra varm i hjärtat blev man ju, när vi såg han som vann den "största klassen". Han var länge placerad som tvåa bland 17 godkända avelshingstar. Men när slut beskeded kom, plockades han fram till första plats. Så lycklig han blev! Han sjoade och kramade sin hingst flera gånger. Härligt!!

Vi såg också en gammal man, som år ut och in, är med och deltar i samma stora hingstklass som hästen ovan. Denna man 80+ med sin säkert lika gamla hingst, joggar sakta runt och stöttar sig mot varandra. Men lika stolt visar han sin springare varje år, trots att de placeras sist. Se bilden nedan.

Jonna har hejat på alla de ston, som visats tillsammans med sina föl. Och ju fluffigare föl-man desto bättre.

Det är ju lite häftigt att se hur ett litet samhälle bara på endag vänds till att bli ett hästmecca. Hästtransporter står parkerade på varenda trottoar, hästar och ryttare över allt. Glada människor som hejar på sina nära, kära o favoriter. Poliser som gör sitt bästa att styra om den vanliga trafiken, då även de ser till hästägarnas bästa denna dag.

Kvällen avslutades med en mysig middag på E.J Kings tillsammans med Svenska och sedan Danska connemara sällskapet. Både Sheridans och Eamonns (Sparv) uppfödare Susanne och Hanne, var där. Jätte jätte skoj!

Nu plaskar Jonna i badet på vårt hotellrum. Innan det är dags att sova för natten.

*****/R

-

-