Kul på kurs

Therese bloggar:

Jag tycker att något av det roligaste som finns är att möta alla er elever och era hästar. Därför är jag också fantastiskt glad över att jag så ofta får möjlighet att åka ut och hålla kurser hemma oss er!

Just den här helgen hade jag förmånen att få åka till Stall NH, där jag varit flera gånger förut, och träffa alla härliga elever, nya som gamla, i Kållby, Finland. Även om jag känner de flesta både människor och hästar vet man ju ändå aldrig riktigt vad man kommer möta och hur det kommer gå. Hur har träningen gått sen sist? Vilket humör är hästen på just nu? Och alltid dyker det ju upp nya frågor och funderingar.

Det blev en kurs med nya framsteg, intressanta frågor, nya lösningar och framförallt hade vi väldigt roligt. Och det är något av det viktigaste för mig, att helst alla; deltagare, hästar och åskådare, har kul och får med sig nya perspektiv på sin träning. Jag vet av egen erfarenhet att just på kurser, när det kanske sitter åskådare och tittar på, kan man som deltagare känna sig lite extra nervös. Därför tycker jag det är viktigt att man försöker skapa en avslappnad och tillåtande atmosfär där alla, och då menar jag alla, känner sig välkomna. Min önskan är verkligen att man som elev eller åskådare vågar fråga om det där man funderat länge på. Eller det där som man tycker låter väldigt konstigt. Jag älskar ju att prata om det här med frihetsdressyr och hur man tränar hästar så jag diskuterar mer än gärna era funderingar. Jag önskar också att vi vågar vara mer generösa mot oss själva. Att vi vågar göra fel, flera gånger om, och fortsätta ändå. Att vi kan slappna av och vara oss själva . Då blir det oftast mycket lättare för också våra hästar att slappna av.

Kursen i Kållby var den första av många härliga kurser för mig i år. Jag ser verkligen fram emot att träffa er alla!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-