Så många unghästar...

Rebecca bloggar:

Äntligen!!

Under ett par års tid har jag haft mestadels unga hästar.

Unghästar är otroligt spännande. Jag ser dem sakta formas i kropp och sinne. De är nyfikna på livet och jag bygger upp stora förväntningar kring dem. Vilket är väldigt roligt. För några år sedan hade ja egentligen bara två hästar. Gamla Sunny Boy och Spirit. Men när spirit fyllde tre ( köpt som föl). Dog han av HWSD (hoofwall separation diseas). Ett år senare köper jag Sparv och Billy. Två nya unghästar. Billy sålde jag efter tre år, och Sunny pensionerades i samma veva. Kvar var sparv, som tur var. Då köpte jag StarDust, men pga problem med tillväxtzoonerna, med kroniska inflammationer, blev hon aldrig hält fri. Efter 1,5 år, gick hon tillbaka till uppfödaren. Då valde jag ut en ny vän där. Saphira...i samma veva kom också Sheridan, Simba, ett år senare också Bubblan. Oj så många unghästar. Nu hade jag äntligen många friska hela ponnys att vänta på.

Efter två år,, bad en god vän till mig att få köpa Saphira. Jag valde att sälja. Då jag äntligen hade så många fina unghästar.

Men så går åren och alla har hålt sig friska och fina, och så fyra år senare har dessa unghästar, idag 4,5, 6 och 10år gamla äntligen börjat få några år på nacken tillsammans med mig. Och det är så roligt! Äntligen känner jag hur ponnysarna och jag börjar att växa ihop. Vi förstår varandra och utvecklingskurvan har sällan vart högre än nu!

Roligt med nya unghästar, men helt fantastiskt med ponnier som funnits i mitt liv under flera år nu.

Kram kram/ R

-

-