Hästar på Lofoten

Jag tycker det är fascinerande att upptäcka att nästan vart man än åker så hittar man passionerade hästälskare. I helgen var jag inbjuden till Leknes, Lofoten ca 150 mil härifrån, för att lära gänget där mer om frihetsdressyr. Det är en ganska spännande resa dit, men väl där möts jag av minst sagt spektakulär natur och gästfria och välkomnande människor.

Det är speciellt en sak jag lagt märke till under mina resor här i Norden. Jag upplever att er jag möter är väldigt tillmötesgående och anpassar sitt eget språk och använder svenska ord för att underlätta för mig att förstå. Det är väldigt hänsynsfullt och fint tycker jag. Själv har jag ganska begränsade kunskaper i de nordiska språkens talade språk, men det är något jag skulle vilja bli bättre på så att jag kan möta er halvvägs.

Det är andra gången jag är i Leknes och de som varit med båda gångerna har nu verkligen kommit igång med sin frihetsdressyrträning. Våra långväga elever har ju inte alls samma möjlighet att åka till oss i Hellekis och träna, utan då får vi istället passa på när jag är där att prata så mycket vi kan om till exempel det här med inlärning på häst, frihetsdressyr (såklart!) och tusen och en saker till om hästar och hästträning.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-