Älskade frågor

Therese bloggar:

Att svara på frågor är ju en högst naturlig del av mitt jobb när jag träffar elever och undervisar och det här låter kanske klyschigt, men det är sant, - det finns inga dumma frågor. Det finns heller inga för små, för stora, för enkla, för svåra, för invecklade eller för självklara frågor. Jag älskar frågor, försöker alltid uppmuntra till fler frågor och gillar att bygga upp teoripass på just era frågor. För det är ju på något sätt genom era frågor som vi möts. Det är där jag får en möjlighet att förstå vilka ni är, vilka problem ni brottas med, var ni befinner er i träningen tillsammans med er häst och vad som är viktigt för just er.
 
Eftersom jag älskar frågor tar jag också det här med att svara på ganska stort allvar. Jag anstränger mig för att ge ett bra svar. Naturligtvis ska ett bra svar helst ge en lösning, förklaring eller kanske tips som svarar upp mot frågan. Men för mig är det också viktigt att svaret helst inte dömer eller förminskar någon annan, vilket kan vara riktigt svårt då många frågor undrar varför jag gör si när någon annan gör så…
 
Sen finns det såklart frågor som jag inte kan svaret på. Ibland har jag inget klockrent svar, eller jag vet kanske hur jag brukar göra, men jag kan inte förklara exakt varför det fungerar eller hur det hänger ihop. De här frågeställningarna kan kännas frustrerande och svåra. Samtidigt blir de en stark drivkraft och inspiration, det finns få mycket att lära och så mycket jag fortfarande inte vet!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-