Billy & jag <3

Therese bloggar:

Jag skulle tro att de flesta av er som känner mig också känner till Billy, min älskade cob som betyder så oändligt mycket för mig. Han är helt fantastisk, men känner ni till Billy bara det minsta, vet ni troligtvis också att han är en minst sagt komplicerad häst. Det mesta med honom har varit extremt svårt och jag har för länge sen tappat räkningen på de oändliga timmar av träning vi har lagt tillsammans. Att ha en sådan här häst som sin träningspartner är svårt. På riktigt. Det innebär att varje steg framåt i träningen kräver oproportionerliga mängder träning, massor av misslyckanden, besvikelser, frustration, tvivel och tålamod.
 
Det jag kämpar med är att försöka komma ihåg och påminna mig själv om att det är så här det är att leva och träna tillsammans med sin häst. Visst, det mesta skruvas upp några varv extra med Billy, men träning och utveckling som inte innehåller problem och frustration, det tror jag inte finns. Alla har vi något som vi kämpar med, något som är besvärligt och känns jobbigt. Det vet ju jag egentligen för jag har ju förmånen att få möta er tillsammans med era hästar och era egna utmaningar varje dag.
 
Så låt oss vara snälla mot oss själva och helt enkelt acceptera att vägen framåt aldrig kommer att vara spikrak. Ser jag tillbaka i backspegeln har jag och Billy utvecklats massor, vi är definitivt inte på samma plats idag som för fem år sedan. Vart jag eller för den delen någon annan tycker att vi borde vara, ja, det är egentligen helt oviktigt. Jag är säker på att vi även fortsättningsvis kommer att stöta på bekymmer och jag hoppas att jag kan möta dem med ett förlåtande tålamod och en envis optimism och uppskattning av våra starka sidor.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-