Handske eller tumvante?

Frida bloggar:
Hej på er!

Igår hade jag och Jenny lördagsträning med ett härligt och duktigt gäng elever och deras hästar. Så kul!

Jag får se relationen elever har till sina hästar och fick funderingar på relationen till mina egna ponnys. Maja och Echo är helt olika varandra och så även min relation till dem. En är min handske och en är min tumvante.

Maja har jag haft sen hon föddes i hela 19 år, det är en lång tid. Vi har utvecklats ihop och hon har lärt mig så mycket. Som unghäst var hon ganska stökig och jag har lagt ned mycket tid på att få ett bra samarbete. Jag litar fullt ut på henne och vet hur hon kommer reagera i olika situationer. Hon blir lätt lite upprörd när hon tycker något är svårt eller när hon inte förstår, och jag vet precis vad jag måste göra för att hjälpa henne att hitta tillbaka till lugn och avslappning. Jag vet när hon har en dålig dag och behöver gå kvar i hagen eller när allt är på topp och vi kan dra ut på äventyr.
Hon är min handske där alla fingrar passar, min själsfrände.

Echo har jag bara haft drygt ett år. Han är en lättlärd unghäst med kaxig attityd och så rolig att jobba ihop med. Jag såg honom i april 2015 men det dröjde till december det året innan han blev min. Vi håller på att utveckla vår relation och det måste få ta tid. Att lära känna varandras egenheter och hur vi ska hantera dom. Vi har så mycket roligt att se framemot, alla äventyr vi kommer möta. Men än så länge är han min tumvante där tummen passar. Fingrarna är våran utveckling på väg till att bli min handske.

Hur ser relationen ut till din ponny? Är den en handske eller tumvante?

Ha det toppen tills vi ses // Frida

-

-