Billy & påsarna, del 1

Therese bloggar:

Först vill jag bara börja med att gratulera Rebecca, Hanna, Mia och Gith som alla fyra blev godkända på mark- och longerprovet i lördags på kursen för Bent! Så jättebra gjort!

Sen tänkte jag att det nu var dags att berätta om den plastpåseutmaning som jag och Billy ägnat oss åt det senaste ett och ett halvt året. Det hela började med att Billy fick panik och jag åkte av i flygande fläng, på kursen för David Lichman förra gången han besökte oss här på Horse Vision. Eftersom han såg hur explosiv Billy blir när han får panik, tyckte David att vi skulle lägga lite extra tid på "plastic bag training". Han förklarade hur jag skulle lägga upp det, vad jag skulle tänka på och avslutade med att säga, "ja, för en normal häst hade jag sagt 30 dagar, men med den här, gör 90 dagar!"

Jag tror inte han hade så stora förhoppningar att vi faktiskt skulle genomföra vårt uppdrag, men se det har vi faktiskt gjort! Det har tagit sin tid, 90 dagar är verkligen en massa dagar när man väl börjar räkna, men nu är vi i mål. Länge, länge skrev jag inlägg på fb för varje dag vi kryssade av, men de sista dagarna har jag faktiskt avslutat "i smyg".

Syftet med uppgiften var ju att ganska intensivt toleransträna Billy för att han skulle bli en trygg och stabil ridhäst. Hur det har gått, vilka erfarenheter vi fått och vad vi lärt oss, det tänker jag berätta för er i ett framtida inlägg. ; D

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-