Keep calm and carry on grazing

Therese bloggar:

Det här veckan tänkte jag berätta lite mer om hur flocken här hemma hos mig fungerar. Alla hästar är ju verkligen individer och det är så roligt tycker jag att se hur de relaterar till varandra och vilka olika roller de verkar ha i hagen.

Coolast i min hage, den som alla vill vara med, det är Billy. Själv kan jag tycka det är lite underligt att Billy blev den som bestämmer, men det går mycket bättre än jag förväntade mig. Är det något Billy ogillar så är det stök och bråk, så han ser helt enkelt till att allt är lungt, utöver det  verkar han inte bry sig så värst mycket om vad någon annan gör. Så länge de låter bli hans mat.

Ställföreträdande chef, den som försöker styra upp det när inte Billy är hemma, det är Sunny. Han vill nog egentligen inte alls ha den rollen, men någon måste ju göra det och Sunny verkar bestämt sig för att det är hans jobb. Sunny och Billy känner ju varandra från Hellekis och det är riktigt härligt att se vilka goda vänner de är. Sunny har dessutom bestämt sig för att han tycker väldigt mycket om Krabat.

Krabat är ju som ni vet vår gamla ponny och helst vill han bara gå och beta i lugn och ro. Efter ett par år har han nu också förstått att han och Sunny är bästa kompisar men annars trivs han bäst med att vara ifred för de andra.

Ordningspolis och bror duktig i hagen, det är faktiskt Ice. Billy är hans stora idol och han ser sig själv lite som Billys högra hov. Ibland tycker jag kanske att han styr upp och grejar runt nästan lite för mycket, men han är själv alltid väldigt nöjd med sin insats. Han är nog också den som är mest social i hagen. Han älskar att stå och klia tillsammans med Sunny och Heljet, ja, helst skulle han såklart vilja klia med Billy, men ja ja...

Sist och minst har vi också Heljet, vår shetlandsponny. Han ser sig själv som flockens beskyddare och anfaller resolut eventuella nya hästar, även de som befinner sig på andra sidan staketet. Han står ofta och äter tillsammans med Billy, vilket är anmärkningsvärt eftersom Billy har väldigt bestämda åsikter kring det här med mat, varav den viktigaste är - man delar absolut inte. Men Heljet gick liksom inte att bli av med, hur många gånger man än körde bort honom. Så Billy verkar ha gett upp och Heljet äter i lugn och ro i sällskap med Billy.

Det är en lite udda samling individer som lever tillsammans i min hage, men på något sätt har de hittat sina roller och relationer. Alla verkar trivas ganska bra och det är lungt - det ser Billy till.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-