Vår helg i Tyskland

Rebecca bloggar

Hej hej!

Resedagbok
Nu är vi hemma från vår Tyskland resa. Det var ett spännande äventyr. Vi delade upp resan, på två dagar. För att våra fina ponnys skulle få chans att återhämta sig bättre.

Torsdag: Första resdagen, tog oss till Toreby i danmark, där Bent Branderup bor. Det var en trevlig vistelse. Ponnysarna fick varsin hage. Bent och Kathrin bjöd oss på en härlig tre rättersmeny på kvällen med trevligt umgänge.

Fredag: tidigt fredag morgon lastade vi våra gulliga ponnys på bussen. Resan tog oss till färjan Rödby-Putgaarden och in på tysk mark. 5 timmar senare, kör vi upp på gården, Gestüt Moorhof, Marius och Carinas fina gård. Vi fick ett varmt mottagande av alla medverkande under helgen. När ponnysarna fått sina hagar, blev det rundvandring och möte inför kvällens första framträdande. Det skulle bli Aftonträning. Strax senare en kort sväng till Hotellet för att checka in. Sedan tillbaka, förbereda ponnysarna. Och i tur och ordning gå in i ridhuset och uppträda inför fullsatt läktare..närmare 500 personer.

Lördag: Nu är eventet "fair to the horses" igång på riktigt. Vi börjar dagen med frukostbuffe och möte med alla som ska delta. Temperaturen ligger på 35grader och sol. Sparvens uppgift var på FM visa FD grund, hur jag lägger grunden till en okoplad häst. Chrille visade Grund hjälperna i longering och pratade om att anpassa träningen efter olika individer.
Efter en helt fantastisk tre rätters lunch, var det dags för Mig och sparv att prata om trickträning. Chrille visade avancerad longering. Förutom oss, visade Sabine Oettel damsadelridning och långtygel. Hon var så duktig på damsadel...jag måste lära mig detta!
Marius och Carina, visade bra sätt att introducera den unga hästen för ridning.
Bent pratade eh jaaa mest hela tiden... men det var väldigt bra! Mycket fokus på ridhistoria och biomekanik.
Familjen Kirschke, från Bückenborg, visade historiskridkonst med "skills at arms" liknande tornespel. Där hästarna går i terre a terre osv. Väldigt spännande att se.

Sedan blev det kväll, den långa resan och dagens nervositet tog ut sin rätt. Vi krashade i säng på hotellet.
Söndag: Nu var det grand final. Alla ryttare visade sina specialiteer uppsuttet. För sparv blev det ett dressyr program i form. Ikaros visade avslappnad högskoleridning. Nu drog det in lite åskskurar, så det vart äntligen lite svalare. Vilket var skönt, inte minst för den hängivna publiken och våra ponnies. Även utställarna var nog glada att temperaturen sjönk en aning.
Glada och nöjda med dagen, då våra ponnys gick kanon fint och äntligen började kännas mer utvilade och starka i kroppen. Bestämde vi oss för att köra hemåt redan söndag kväll. Resan gick fint. Vi nådde Bents gård runt 00.00 tiden på natten. Ponnys ut, vi krashar i säng...

Måndag, går så resan hem sista 50milen. Utan konstigheter. Så härligt att vara hemma igen. Men så skoj det var! Ett jätte fint arrangemang som vi gärna åker tillbaka till.

Men först kommer ju Marius, Bent och Sabine till vårt lika stora event nästa sommar. Du kommer väll!!!

Kram kram!
*****/R


-

-