Jag gav bort min ponny

Idag är det onsdag, så Rebecca bloggar eller hur..... känns lite som att dagarna blandas ihop, mellan lediga och hästiga dagar.

Idag tänkte hag berätta om min fina ponny jag just precis har gett bort. För precis så är det. Många har vart förbryllade över detta. Men för mig känns det helt perfekt!!!

Det började med att vår Dotter Jonna, började att växa ur sin fina lilla ponny Vitnos. Hur ska vi göra om ett år, då kommer han att bli för liten för Jonna. Ska vi då leta efter en ny ponny till henne. Vad vill hon göra med sin nya ponny. Jo, hon vill rida i skogen, hoppa och rida Frihetsdressyr. Men framförallt ska den vara snäll, godmodig och trygg. Men vilken ponny det ändå blir, kommer jag att få utbilda den inom Frihetsdressyren.

Men då kom en blixt från en klar himmel. Ju mer vi funderade, desto mer insåg vi, att önskemålen vi hade på Jonnas nya ponny, fanns i mina fem ( 2 welshcob, 2 connemara 1 arab), helt underbara ponnys. Som Jonna skulle kunna få många roliga stunder med. Men vilken av dem skulle hon få?

Eftersom jag är lika fäst vid alla fem (nja Sheridan var kanske aldrig ett val) Vi bestämde oss helt enkelt för att låta Jonna rida omväxlande på alla ponnysarna under ett års tid. När sommaren kom, skulle hon få välja.

Nu är så sommaren här och hennes val föll på Sparven. Ja, det var nästan klart redan i vintras. De är väldigt glada i varandra. Så efter showen jag och Sparv gjorde tillsammans nu i Tyskland. Fick Jonna ta över honom helt och hållet.

Nu vill jag berätta hur bra det känns! Jonna fick välja ut sin egen ponny. Jag är trygg med allt de tar sig för. Hon har redan nu lärt sig massor av FD träning under detta år, tack vare sparv o de andra. Så bra, att hon redan deltagit på uppvisning tillsammans med mig. Och jag har fått mer tid att lägga på mina unghästar, som är stora nog att börja ta Sparvens plats på arenorna. Och vem vet....kanske får ni se Jonna och Sparv på Talang 2018....

Tänk vilken fin lösning det blev för alla. Men nu får Chrille se upp, då pontus också börjat uppskatta ridningen hihi. Undrar vilken ponny han vill ha...?

Kram kram
*****/ R

-

-