Vad säger du?

Therese bloggar:

I dagarna tre har jag nu kursat och undervisat massa riktigt trevliga människor och hästar, först i Nyköping och sedan på Söderö gård utanför Åtvidaberg. Jag tror aldrig jag varit med om något annat än en avslappnad och samtidigt intensivt intresserad stämning på de här kurserna. Förutom att såklart försöka hjälpa varje enskilt ekipage i sin utveckling uppskattar jag verkligen de diskussioner och erfarenhetsutbyten som spontant brukar uppstå. Alltid superroligt!

Ett av de mer informella samtalsämnena i helgen var det här med språk och hur man pratar om t ex hästar och träning. I mitt tidigare liv var jag ju språklärare, så det här är ju naturligt ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag tror det är viktigt vilka ord vi använder och hur vi uttrycker oss, språket formar ju till stor del våra tankar, och det är alltid intressant att lyssna på inte bara vad olika tränare pratar om utan också på vilket sätt. Vilka ord använder man? Vad säger man inte? Och hur stämmer orden och språket man använder överens med det som faktiskt händer i själva träningen?

Såklart tänker jag också på hur jag själv uttrycker mig och försöker vara medveten om vilka ord jag använder. Jag känner själv hur lätt det är att lite slentrianmässigt använda olika uttryck man hört här och där. Men där kommer ni in, alla ni som frågar, vill ha förklaringar och veta mer. Er respons får ju mig att tänka till och förtydliga och precisera. Tack för det!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-