Heljet <3

Therese bloggar:

Veckans blogginlägg tänker jag tillägna Heljet, vår shetlandsponny med det konstiga namnet. Han är faktiskt den som bott längst hos mig av hästarna hemma i hagen. Han var bara tre år när jag fick köpa honom som nykastrerad av en god vän. Nu är han 18 år, så det är allt ett tag som vi har kännt varandra, han och jag.

Det var också tillsammans med Heljet som jag började träna nh där någon gång i tidernas begynnelse. Jag kommer så väl ihåg första lektionen för Rebecca. Jag kände mig superobekväm, jag var ju inte alls van att använda mitt kroppsspråk överhuvudtaget ihop med mina hästar. Och Heljets förvånade min - jag glömmer den aldrig! Det var verkligen första gången i vår relation som jag på allvar försökte att kommunicera med honom. Inte det att jag aldrig gjort någonting med honom tidigare, det var nog mer att jag aldrig riktigt gjort saker tillsammans med honom. Jag var helt enkelt ovan vid att faktiskt kommunicera med mina hästar på riktigt, utan jag hade väl gått med honom och flyttat runt honom ungefär som jag gått med eller flyttat skottkärran i stallet. Hursomhelst, han var nog överraskad över att jag faktiskt såg och lyssnade på honom och jag upptäckte en helt ny värld.

Som ni säkert anar har vi en helt annan relation idag. Det är så mysigt, jag upptäckte bara för ett par veckor sedan att varje gång jag går fram till honom i hagen för att umgås lite så gnäggar han. Han kommer ytterst sällan fram själv, men varje gång jag kommer fram till honom så möts jag av ett väldigt lågt, mjukt gnägg.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-