Kolik!!!

Jag förstod med en gång jag kom till grinden för att ta in hästarna i fredags kväll att allt inte stod rätt till. Krabat hade liksom lagt sig precis innanför grinden mitt i den värsta leran. Han reste sig visserligen upp för att följa med in, men direkt han kom in i sin box lade han sig ner igen, rullade och tittade åt magen. Symptomen var glasklara och jag ringde veterinär direkt. Kolik är sånt man bör ta på allvar.

Veterinären kunde konstatera att han hade gas i tunntarmen och sa direkt att prognosen inte såg jättebra ut. Men hon gjorde vad hon kunde med smärtlindring och kramplösande och sen väntade en lång och orolig natt. Varje halv timme gick jag med honom och däremellan satt jag på den hårdaste stol jag kunde hitta och tittade på hästprogram på datorn för att försöka undvika att somna. Timmarna kröp fram och även om det inte kom något bajs så verkade Krabat iallafall inte ha ont längre. Så när morgonen kom kändes det ändå lite mer hoppfullt och promenaderna fortsatte hela dagen. Sent på eftermiddagen fick han börja äta lite smått och vid nio-tiden på lördag kväll så kom då äntligen den efterlängtade bajshögen.

Det är alltid oroligt när någon av hästarna inte mår bra och jag tycker det är extra jobbigt när de drabbar någon av våra pensionärer. Man vet ju så väl att hästar inte lever för evigt, hur gärna man än skulle vilja och hur noga man än är med skötsel och pyssel och omsorg. Men den här gången gick det tack och lov bra och Krabat blir kvar tillsammans med oss åtminstone en stund till. <3

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-