Fokusera på en bra grundutbildning.

Hej!! Rebecca bloggar!

Oj vad kul det är med ponierna just nu! Jag har haft en period där jag fokuserat på att backa bandet och träna mer på grunden.

Simba övar på lugn galopp med gensvar (och inte ”skensvar” hihi) på fyrkanten. Vilken börjar kännas väldigt bra. Han har också börjat förstå att han ska vänta i stegringen. Kanon skoj!

Med Bubblan har jag fokuserat på lättare ridning. Jag rider med sadel (fortsatt utan träns), lättridning i traven och lättsits (fältsits) i galoppen. För att ge honom mer avlastning i ryggen och uppmuntra framåt bjudning. Jag tycker att resultatet är väldigt bra, vilket har gett även formen mer stabilitet.

Med Sheridan har fokus legat på att reglera takt o tempo bättre. Oavsett om jag rider dressyr, hoppar eller rider i skogen. Har vi övat på att länga och korta stegen. Även här känner jag att det har hjälpt oss mycket i träningen. Jag har faktiskt börjat fundera på att börja utbilda honom i uppsutten Frihetsdressyr som de andra, nu när han visat sig vara en så skötsam och följsam hingst.

Med lilla Mille, har jag bara myst. Jag har inte haft några särskilda önskemål. Han kan det jag tycker att han bör klara som tvååring. Så vi myser, borstar, leker lite i ridhuset.

Japp, det var en liten uppdatering om mina ponnys!

Vad gör du med dina ponnya just nu?

Kram kram!
*****/R

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-