Små rosa moln

Hej! Rebecca bloggar.

Idag, idag är en dag när jag går hem från stallet med fjäderlätta steg. Ja, det känns som om jag går på rosa små moln faktiskt.
Varför då kanske du undrar?

Att utbilda hästar handlar om att låta sig själv bli utbildad, så att jag i min tur lättare kan förklara för mina hästar vad jag letar efter i en övning.

Att bli utbildad, för oftast tankarna till en ryttares tränare. Men utbildning får jag också genom att dagligen hjälpa elever med deras hästar och få se hur de löst olika situationer. Men att bli utbildad handlar också om att lyssna in sina egna hästar. Ju fler jag har och övar med, desto fler nyanser eller ska vi säga dialekter av övningar och förhållningssätt lär jag mig.

Nej nej, detta handlar inte om att jag köpt ny häst. Jag är fullständigt nöjd med de fyra fina jag har.

Men så idag tränade jag med alla mina hästar som vanligt. Red bland annat Bubblan. Han har under en längre period förstått hur han ska hålla formen i ridningen (utan huvudlag). Han har också förstått farten framåt. Men att lägga ihop ex frisk galopp eller trav framåt i kombination med formen har för oss vart en gåta. Han har varje gång kortar upp steget och samlat ihop sig när jag ber om formen. Men då orkar han inte längre bära sig mer än en liten stund.
Men så idag, flyttade jag toucherings punkten för att lyfta ryggen men ändå be om mer energi. Detta resulterade i att Bubblan direkt tog ut steget. Lyfte ryggen och formen, och bar sig balanserat framåt rakställd med mig på ryggen. Wow vilken känsla! Att rida i bärig galopp längs med fyrkantspåret i form. TACK Bubblan för att du visade mig hur jag bör lägga signalen och för att jag fick uppleva denna känsla.

Det var allt för idag. Nu ska jag njuta av mina små moln en stund till. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter.

*****/ R

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-