Talang, känsla, träning eller kanske allt ihop?

Hej!

Rebecca bloggar.

Oj vad tiderna går, det börjar bli ljusare igen. Så otroligt härligt! Sheridan har redan börjat få vår känslor. Han känns lite som Ronja Rövardotter som behöver sitt vår skrik. Men han föredrar nog att spränga fram i fullgalopp i skogen, nu när vägarna blivit isfria.

Idag hurrar vi också för Stinelo. Hon fyller nämligen 30år idag. Första gången hon kom till oss var hon blott 16 år gammal. Tänk vilken tur vi haft, att hon funnits här hos oss i hela fjorton år.

Ofta när man ser ryttare sägs det att Talang bara är 3% av ryttarens start. Resten handlar om gediget tränande och åter tränande, år av övande att skaffa sig erfarehhet och utvecklas. Men ändå händer det ibland att man ser de där ryttarna som har det lilla extra.
Precis så har jag haft det i veckan som gårt. Tilda, 14år har åter igen vart hos oss och tränat. Första gången jag träffade henne var hon 12år gammal och hade utbildat sitt Russ till uppsutten frihetsdressyr helt utan huvudlag i alla gångarter. Men ni vet vad som händer i den åldern. Den lilla ryttaren växer massor på längden. Tilda hade då förra året, fått köpa sig en ny ponny. En femårig svart welshcob, helt outbildad men väldigt charmig.
Så kom hon nu i veckan och ville fortsätta att utvecklas. Jag tänker att med den unga lite ofokuserade cobben få vi nog börja om. Se lite på grunderna hon är ju ändå ny för henne.
Men vet ni vad, under bara detta år hade Tilda utbildat sin nya ponny till ALLT som hennes förra ponny kunde. Tilda visade mig att den nya cobben hade ett avslappnat och tryggt följ, den utförde trick som Buga, Ligga ned och Spanskskritt. Uppsuttet kastade hon iväg huvudlaget och red henne stadigt i alla gångarter. Jag var sååå imponerad. Under veckan fokuserade vi på att hitta formen i ridningen och att utveckla tricken.
Vilken tjej! Rebecca släng dig i väggen.... Jag törs slå vad om att om tio-tjugo år är hon det stora namnet på allas läppar när det gäller Frihetsdressyr.

Kram kram/ R

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-