Billy

Therese bloggar:

Jag har fått en del frågor om Billy och vad det är vi egentligen har gjort, så det tänkte jag försöka svara på, om än kortfattat.

Det är såklart några stora och många små förändringar som gjort helheten. För det första har jag haft en noll-vision för Billy vad gäller stress och jag känner ju honom så väl att det inte har varit så svårt att helt enkelt undvika allt jag vet gör honom spänd. Dessutom har jag sett över hur han lever och bor. Framförallt har det handlat om att respektera flocken och se till att han har sina kompisar runt omkring sig så mycket det bara går. Dessutom har jag försökt att skapa så mycket valmöjlighet som möjligt för honom i vardagen. Senaste månaderna har vi också börjat träna så smått igen. Träningen har främst handlat om habituering och jag har prövat nya sätt att få Billy att känna sig trygg med saker och människor.

Det finns ännu fler förändringar kvar att göra, men jag är så tacksam och glad över Billys utveckling så här långt. Han har förändrats på ett sätt jag inte ens trodde var möjligt och när han leker tillsammans med Heljet blir det så tydligt hur mycket gladare och mer avslappnad han har blivit.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-