Oj, nu var det länge sen...Omstart! ; )

Therese bloggar:

Hej på er!
Mitt bloggande har verkligen legat nere ett tag, men just idag kände jag att det var dags för en omstart. Och uppdatering passar ju då bra.

Senaste tiden har jag haft flera veckor med elever på Hellekis. Det är alltid så trevligt att träffa er och lyxigt att ha hela fem dagar tillsammans.<3 Jag har också haft en del helgkurser. Söderö, Adelsö och Nord-Odal, varje kurs blir speciell utifrån er kursdeltagare och det innehåll vi skapar tillsammans.

Min egen ponnyfamilj har nog aldrig mått bättre. Mitt fokus det senaste året har ju legat på Billy och att försöka hitta andra vägar för att han ska finna lugn och avslappning. Jag har en plan som vi egentligen bara är i början av, men vi har redan nått stora framsteg. Som jag delat med er tidigare mår han mycket bättre och det är samtidigt fascinerande att se hur hans välmående också spillt över på resten av ponnyfamiljen. Hela flocken, Billy, Heljet, Ice, Sunny och Krabat, verkar trivas bättre tillsammans. Det känns i hela mig när jag är tillsammans med dem och inget kan väl göra en gladare, eller hur?

Planen för Billy ligger kvar, den fungerar och det kommer bli så spännande att se vad som kommer hända när vi tagit ytterligare några steg. Jag har också tankar för de andra hästarna, ja, jag delar med mig såklart så snart tankarna blivit lite mer konkreta.

Som ni vet så älskar jag ju att lära mig mer och den här terminen har jag läst en kurs i hästens beteendebiologi, etologi helt enkelt. Superintressant och ytterst relevant både för hur vi håller hästar och hur vi tränar dem. Etologistudierna kommer definitivt att fortsätta och det är flera lärdomar som jag redan nu tar med mig rakt in i min tränarroll!

Precis närmaste dagarna gläds jag och min familj åt skolavslutningen. Det kommer bli härligt med en lite mer kravlös vardag med färre tider att passa. Alldeles strax ska vi också åka på semester. <3 Och efter det är det ju dags för sommarens stora händelse, Horse Vision-festivalen och Fair to the Horse. Den helgen kommer bli fantastisk! Jag ser verkligen fram emot att träffa så många av er som möjligt där!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-