Frihetsdressyrutbildning

Var med på en kurs där du verkligen får en stor djupdykning i kommunikationens tecken och utveckla din relation till din egna häst, lär dig att se och tolka hästens kroppspråk. En kurs lämplig för dig som verkligen vill lära dig att förstå hästen som djur, kanske du vill utveckla kontakten till din egna häst, eller själv börja undervisa mer i Frihetsdressyr. Då är detta kursen för dig!

Kursen går i 4 steg, du väljer själv hur många steg du önskar gå.
Varje steg kommer att fördjupa sig i olika ämnen som berör hästen och som kommer att ta dig och din häst till en helt ny nivå i er relation.

Varje steg kommer att:
Pågå i 5 dagar: Måndag - Fredag

Ta 5-8 deltagare med häst ( Åskådare / fotfolk är ej inbjudna till denna kurs).
Innehålla praktisk hästträning varje dag: För att du ska få möjlighet att utveckla dig själv så mycket som möjligt under denna vecka. 

I kursavgiften ingår: Uppstallning box/hage till din häst, samt strö i boxen om den står inne. (ingår ej vid kurs utanför gården)
Pris. 9.800 kr per steg. (Tag med foder till din häst)

Ge dig möjligheten: att själv börja undervisa som instruktör efter avslutad kurs om du önskar. Ju fler steg du går, desto mer kommer du att kunna utbilda dina elever.

Avslutas: med att deltagarna får ett kursintyg efter väl genomförd kursvecka.


Vad innehåller då varje steg?

DEL 1 Hästens språk
Under denna kurs kommer vi att gå igenom hästens språk, både som flockmedlem och tillsammans med oss människor. Hur kan vi lära oss att tolka och förstå hästens språk för att själva kunna förklara för vår häst på ett så tydligt och lätt begripligt sätt som möjligt? Under kursen kommer vi att gå igenom hur man löser vanliga problem som lastning ochmånga andra problem som lätt dyker upp i vardagen med våra hästar. Du kommer att få lära dig hur du får din häst mer intresserad av dig och hur du får den att vilja följa dig lös.

Inga förkunskaper krävs.


DEL 2  Ridning & problemlösning
I denna kurs fortsätter vi där steg 1 slutade,men nu tar vi den fina kommunikationen vi skapat upp på ryggen av våra hästar.  vi fördjupar oss mer i hur vi kan utveckla kontakten med vår häst genom avslappnad ridning i balans. Vi kommer att lägga grunden för en trygg och stadig ridhäst som kommer att passa för ridning både med och utan huvudlag. Vi kommer också prata om uppsutten problemlösning och vad som krävs för att få en riktigt trygg ridhäst. 

Del 1 krävs som förkunskap

 

DEL 3  Frihetsdressyr i samling från marken.
Del 3 kursen kommer att ta dig och din häst till en helt ny nivå. Nu har vi inte längre endast en stadig brukshäst, utan vi börjar förfina vår kommunikation, så att vi kan ha vår häst lös på öppna ytor även tillsammans med andra hästar. Vi diskturerar och praktiserar vikten av att hästen ska vilja hålla sig nära och känna trygghet till sin människa. Vi börjar också utbilda våra hästar i frihet till formgiving och på sikt också till samling och rundhet från marke.  En jättekul och utmanande kurs för dig som verkligen vill finna en större kontakt till din häst. Eller för dig som brinner för kommunikationen och som själv vill undervisa elever på en högre nivå.

Del 2 krävs som förkunskap


 DEL 4 Showhästen, trick & tillit

Då har vi kommit till steg 4! Kursen då alla övningar får komma till sin spets. Vi kommer inrikta denna kurs på Trick träning, där vi pratar om inlärning och tillvägagångs sätt av en rad olika trick. Vi kommer också fördjupa oss i samling både från mark och uppsuttet, utan huvudlag. På denna kurs kommmer vi även prata om olika upplägg och planer för att göra en uppvisning eller hålla en clinic. Du kommer att få lära dig många nycklar för att utbilda din egna häst till en hög nivå inom trickträningen, så som hur vi får en häst att ligga ner och stegra mm. I denna kurs kommer vi också lägga fokus på vad det är för budskap vi vill förmedla med våra hästar. Hur vi får en riktigt lättlastad häst med en högre toleransnivå. Hur vi lägger upp ett show program eller en clinic och mycket mycket mer. Del 3 krävs som förkunskap

ANMÄLAN!

Om du vill anmäla dig till denna kursen, tag gärna kontakt
mail boka@horse-vision.se eller på tel 072-55 88 577

Vid anmälan betala in halva kurs avgiften dvs 4.900 kr för att definitivt få din plats.
Det är först till kvarn som gäller.
Kom ihåg att ange Namn, Tel och Vilken kurs betalningen avser.
Anmälnings avgiften är bindande och återbetalas ej vid återbud. Men halva avgiften
kan flyttas till nytt kurs tillfälle (dvs 2.450 kr) kan användas tillgodo för andra kurser. 

Resterande kursavgift 4.900 kr betalas in senast fem dagar före kurs start.

Till vårt BG 5507-5709

VARMT VÄLKOMMEN! Till en fantastisk kurs i kommunikationens tecken :-)