Intensiv utbildning i Trick & Tolerans

Har du någongång suttit där och suckat och längtat, när du sett andra ryttare delta på olika häst evenemang och tänkt, om jag bara haft en annan häst. Eller om jag bara visste hur jag kunde träna min häst så att också den kunde har vart med. Då är detta kursen för dig! Kursen som i sin tur kommer att öppna möjligheter och vägar som kanske tidigare har kännts så avlägsna.

Målet med dessa kurser är förutom att du och din häst klarar av att utföra en rad olika imponerande övningar, är att öka gränsen för vad ni klarar av. Att ni ska känna att ni också kan vara med och klarar av allehanda äventyr som ni vill vara med på. 
Och det första äventyret, det börjar här......

Var med på en kurs där i TTR som i sig inte är något nytt, men konceptet är till för dig som vill utveckla din relation till hästen ännu mer, som en specifik gren.
Vi delar in TTR i tre delar,

Trickträning: hur du får din häst att ligga, sitta, stegra eller kanske att utföra en vacker spansk skritt med dig på ryggen. Din häst blir van att lära sig leta efter lösningar på dina olika önskemål och blir där igenom mer kommunikativ och samarbetsvillg.

Tolerans: Rida på vippbräda, genom draperier, över eld, rida in i en hästtransport, släpa och dra saker från hästryggen, rida med fackla i handen och mycket mer. Din häst blir trygg och stadig i allt fler situationer och mer mångsidig för dig som ryttare.

Akrobatik; Plocka upp saker från marken när du stter till häst, stå på hästens rygg, göra kullerbytta av hästen, rida baklänges, spela "Horse Ball" till häst.
Din balans på hästryggen utvecklas i stort både barbacka och med sadel.
 

Varje steg kommer att:
Pågå i 5 dagar: Måndag - Fredag
Ta 5-8 deltagare med häst ( Åskådare/fotfolk är ej inbjudna till denna kurs).
Innehålla praktisk hästträning varje dag: För att du ska få möjlighet att utveckla dig själv så mycket som möjligt under denna vecka. 
Innehåller också teori var dag:  Då går vi igenom träningen, Rebecca visar och förklarar med någon häst inriktad på dagens tema, samt att vi gör övningar utan hästar för att ni ska få utveckla ert eget kroppspråk i lugn och ro. Samt få se träning utan att behöva koncentrera er på egen häst under teorin.
Ge dig möjligheten: att själv börja undervisa som instruktör efter avslutad kurs om du önskar. Ju fler steg du går, desto mer kommer du att kunna utbilda dina elever.
I kursavgiften ingår: Uppstallning box/hage till din häst, samt strö i boxen om den står inne. (ingår ej vid kurs utanför gården). Tag med eget foder till din häst.

Avslutas: med att deltagarna får ett kursintyg efter väl genomförd kursvecka.

Vilka veckor vi kör, exponeras i kalendern.

Vad innehåller då varje steg?

DEL 1 Lägg en bra grund för att finna trygghet i varandra.
Redan på denna kurs får du lära dig grunderna i trickträning, vad som är bra att lägga vikt på och hur du kan börja lära din häst flera olika trick. 
Vi pratar om vikten vid att hästen ska känna trygghet i oss och våga ta sig förbi olika hinder som presenning, pallar och allt om hästen kan tänkas reagera på.
Vi börjar också redan här på steg 1 att få hästen att känna sig tryggare med sin människa, även om vi inte alltid följer samma mönster.
De förkunskaper som krävs, är att hästen du tar med dig kan ridas av dig i skritt, trav och galopp. Den bör också vara minst 3 år gammal.

 
DEL 2 gå vidare med trickträning från marken och större glädje i olika utmaningar uppsuttet.
I denna kurs fortsätter vi där steg 1 kursen slutade, vi fördjupar oss mer i hur vi kan utveckla kontakten med vår häst upp på ryggen. Vi lär hästen att förstå fler signaler och lära sig tålamod att lyssna på oss avslappnat även när vi sittfer på hästen. Vi kommer också att fördjupa oss mer i trickträningen från marken.
Del 1 krävs som förkunskap och att du kan rida din häst barbacka i alla gångarter.

ANMÄLAN!

Om du vill anmäla dig till denna kursen, tag gärna kontakt
på mail boka@horse-vision.se eller på tel 072-55 88 577

Vid anmälan betala in halva kursavgiften dvs 4.900 kr för att definitivt få din plats.
Det är först till kvarn som gäller.
Kom ihåg att ange Namn, Tel och Vilken kurs betalningen avser.
Anmälnings avgiften är bindande och återbetalas ej vid återbud. Men halva avgiften
kan flyttas till nytt kurs tillfälle (dvs 2.450 kr) kan användas tillgodo för andra kurser. 

Resterande kursavgift 4.900 kr betalas in senast fem dagar före kurs start.
Till vårt BG 5507-5709


VARMT VÄLKOMMEN!  Låt äventyret börja...

Rebeccas pappa Staffan & Chessman
Rebecca & Expert